نماد اعتماد
راهنمای نویسندگان

 

این راهنما حاوی قسمتهای زیر است:

 

الف - راهنمای عمومی      ب- راهنمای نگارش

 

الف- راهنمای عمومی

پیش گفتار

ارسال مقالات علمی و پژوهشی به همایش نسخه شناسی و تصحیح متون، مطابق ضوابط مندرج در این پایگاه انجام می پذیرد. برخی از پایشهای اولیه به وسیلۀ رایانه انجام می شود تا فرایند ارسال برخط مقاله در کوتاهترین زمان و با کمترین مراحل اجرایی و انسانی انجام پذیرد. 

اقدامات کاربری

نخستین اقدام برای ارسال مقاله، ایجاد حساب کاربری با اطلاعات دقیق و صحیح است. پس از آن کاربر اقدام کننده به عنوان مسؤول مکاتبات (Correspondence author)، نمایندگی دیگر مشارکت کنندگان در مقاله را برای انجام امور مرتبط با بررسی و نشر مقاله به عهده می گیرد و اعلامیه های مختلف دبیرخانه همایش از رد، بازنگری جزئی و کلی و قبول و نیز ویرایش و اصلاح و نواقص و پیشرفتگی‌های نیازمند تعدیل و پرداخت هزینه مقاله و کنترل نهایی آخرین نسخه از مقاله برای انتشار از طریق پرتال همایش با ایمیل این کاربر انجام می پذیرد. 

وضعیت مقاله

وضعیتهای مختلفی برای یک مقاله در سامانه وجود دارد که کمیته علمی، داوران، ویراستار و کاربران ارشد، می توانند مقاله را با دسترسی خود از وضعیت ثبت شده، تغییر وضعیت دهند.

پشتیبانی کاربران

در موارد ابهام و پرسش، ارتباط از طریق ایمیل و پیام رسان (با کلیک بر روی علامت پیام رسان در پایی ترین بخش صفحه) برای کاربران، امکانپذیر است. دبیرخانه همایش، ارتباط شفاهی و تلفنی را به دلیل غیر مستند بودن آن، توصیه و پشتیبانی نمی کند.

ب- راهنمای نگارش

همایش به منظور گسترش فضای پژوهش و کاوش در زمینۀ آثار کهن ادبی بر پایۀ نسخه های خطی و دستنویس نگهداری شده در مجموعه های شخصی و ملّی، دستاوردهای نوین پژوهشی کاوشگران و پژوهشگران و دانشمندان زبان و ادب فارسی را به زبان فارسی منتشر می کند. مقالات ارسالی باید دارای شرایط زیر باشد:

ویژگی های علمی مقاله

1- مقاله باید دارای اصالت ( Original Research ) و نوآوری تحلیلی و حاصل تحقیق و پژوهش و کاوش‌ نویسنده یا نویسندگان آن باشد.

2- در نگارش مقاله باید روش تحقیق علمی به کار گرفته شده و از منابع معتبر و اصیل استفاده شود.

به منظور احراز ویژگی های برشمردۀ بالا، مقاله پس از دریافت، به هیأت داوران همایش برای بررسی و ارزیابی فرستاده می‌شود.

پس از طی فرایند، کمیته علمی با نگاه به سنجش داوران در صورت شایستگی علمی، مقاله را مورد پذیرش قرار می‌دهد.

هزینه ها

هزینۀ داوری مطابق مصوبه از نویسنده دریافت می گردد و در صورت عدم تأیید مقاله، قابل بازگشت نیست.

هزینۀ انتشار در صورت قبول مقاله از نویسنده دریافت می گردد.

حجم مقاله

بطور معمول هر صفحه دارای 250 کلمه و تعداد صفحات مقاله که شامل متن و کلیه اجزای آن نظیر شکل ها و جداول ­باشد، 15 تا 30 صفحه خواهد بود.

اجزای مقاله علمی

عنوان مقاله

در 1 یا 2 خط، فونت  IRNazanin 18pt Bold

مشخصات پدیدآورندگان

نویسندۀ اول ، نویسندۀ دوم ، و...   (IRNazanin 12 pt, Bold)

در پاورقی:

وابستگی علمی نویسندۀ اول(IRNazanin 12 pt, Bold)

وابستگی علمی نویسندۀ دوم(IRNazanin 12 pt, Bold)

نحوه نگارش وابستگی علمی: 

عنوان علمی (استاد، دانشیار، استادیار / دانشجو / دانش آموخته مقطع .... ). نام کامل و دقیق گروه آموزشی، نام دقیق دانشکده، نام کامل دانشگاه، استان محل دانشگاه، کشور. ORCID نویسنده

درج Orcid شناسه پژوهشی برای همه نویسندگان الزامی است. (دریافت شناسه ORCID)

نمونه: دانشیار / دانشجو / دانش آموخته مقطع .... . گروه زبان و ادبیات فارسی. دانشکده ادبیات و علوم انسانی. دانشگاه تهران. تهران. ایران. ایمیل: abc@ut.ac.ir

مشخصات و وابستگی علمی (Affiliation) ، در بخش نویسندگان در سامانه، درج و در فایل جداگانه با عنوان (مشخصات نویسندگان) در سامانه بارگذاری می شود. در صورت عدم تطابق، مندرجات سامانه بر فایل مشخصات نویسندگان ارجحیت دارد.

معیارهای پدیدآوران

چه کسی نویسنده مقاله بشمار می رود؟

در تعریف پدید آور بیان می‌شود که بطور کلی و عمومی، کسی پدیدآور بشمار می‌رود که سهم اجرایی و فکری قابل توجهی در انجام و طراحی و تحلیل و ‏تجزیه و تحریر نتایج یک پژوهش انتشار یافته داشته است.‏

پدیدآوران از چهار ویژگی زیر برخوردارند و با آنها شناخته می‌شوند:‏

‏1.‏ مشارکت اساسی در پرورش ایدۀ نخست یا طرح‌ریزی فرایند پژوهش یا تجزیه و تحلیل یا تفسیر داده‌ها.‏

‏2.‏ نگارش متن نخستینِ مقاله یا حضور و مشارکت در بازنویسی و بازنگریهای نقّادانۀ آن با پیوستن محتواهای فکری و معنایی دارای اهمیت.‏

‏3.‏ خوانش و تایید نهایی مقاله‌ای که برای ارائه و انتشار به همایش ارسال می شود. ‏

‏4.‏ قبول مسئولیت محتوای علمی در شرف انتشار از همۀ جهات با حصول اطمینان از این‌که هر ایراد و اشکال و تردید و ابهامی دربارۀ درستی ‏شیوۀ پژوهش و نتایج آن، با کاربست شیوۀ پژوهش علمی انتخاب شده و استاندارد، توسط وی بررسی و برطرف شده است.‏

علاوه بر مسؤولیت آن قسمت از مقاله که یک پدیدآور، آن را انجام داده‌ است، وی باید قادر به تشخیص این نیز باشد که هر همکار ‌پدیدآور، مسؤول تهیه ‏و انجام کدامیک از بخشهای اثر است. افزون بر این، پدیدآوران، باید از همکاری دیگر همکاران خود در پدیدآوری مقاله اطمینان داشته باشند. ‏

افرادی که به‌عنوان پدیدآور یک مقاله معرفی شده‌اند بایستی هر چهار معیار پیش گفته را دارا باشند.‏

صرف مشارکت در تأمین بودجۀ یک کار پژوهشی، یا همکاری در جمع‌آوری داده‌ها، یا کمک‌های فنی و نگارشی و نظارت کلّی بر گروه تحقیقاتی، فرد را ‏در تعریف پدیدآور قرار نمی‌دهد و نام افرادی که این چهار معیار را نداشته باشند، باید در بخش «قدردانی» ذکر گردد.‏

 

چکیده

هر مقاله باید دارای یک خلاصه در یک پاراگراف باشد. این بخش باید بصورت مستقل، بیانگر موضوع، اهداف، روش تحقیق و دستاوردهای مقاله باشد اما مقدمه مقاله تلقی نمی‌شود. چکیده حداکثر شامل 300 کلمه در یک پاراگراف بوده با قلم IRNazanin اندازه ۱۳ برای نوشتار فارسی و با قلم Times New Roman با اندازه 13 برای چکیده انگلیسی نوشته شود.

درج چکیده انگلیسی الزامی است و به مراجعه پژوهشگران خارجی به مقاله شما کمک می کند.

محل درج چکیده انگلیسی در آغاز مقاله پس از چکیده فارسی است.

کلمات کلیدی

حداکثر 5 کلمه، مجزا شده با ویرگول، با قلم IRNazanin اندازه 13 برای نوشتار فارسی و با قلم Times New Roman با اندازه 13 برای انگلیسی.

مقدمه 

متن مقاله نیز همچون بخش چکیده، با قلم IRNazanin اندازه 13 و قلم Times New Roman با اندازه 13 برای لغات انگلیسی نوشته شود. عنوان بخش ها و زیر بخش ها ( به عنوان نمونه:1-1- ) باید با قلم IRNazanin اندازه 13 شماره گذاری شود.

بدنه / متن مقاله

متن مقاله شامل اجزای اصلی آن یعنی: بیان مسأله، ضرورت تحقیق یا مطالعه و دامنه و محدودیتهای آن، پیشینه یا ادبیات پژوهش، روش تحقیق و یافته های پژوهش است و حسب مورد می توان برخی از این عناوین را در مقاله مورد استفاده قرار داد و به آن افزود یا موارد غیر الزامی را از آن کاست اما ساختار مقاله باید همسان با دیگر مقالات علمی باشد.

در هر بخش یا زیربخش یک یا چند بند (پاراگراف) وجود دارد. جملات هر بند، زنجیروار به هم مربوط بوده و جملگی یک موضوع را دنبال می کنند.

زیرنویس ها

برای زیرنویس، از فونت IRNazanin نازک اندازه 12 استفاده می شود.

جمع بندی و نتیجه­ گیری

هر مقاله باید با ارائه توضیحات مشخص به جمع بندی نتایج تحقیق ارائه شده در بخش نتیجه­ گیری بپردازد.

سپاسگزاری

درصورت لزوم، بخش کوتاه تقدیر و تشکر می‌تواند قبل از ارائه فهرست مراجع ذکر گردد.

منابع و مراجع

بخش مراجع در انتهای مقاله قرار می‌گیرد و عنوان آن دارای شماره نیست اما با علامت دایره مشکی کوچکی در آغاز هر سطر مرتب می گردد.

ابتدا منابع فارسی و سپس انگلیسی به ترتیب حروف الفبا درج می شود.

در مقاله باید به همۀ مراجع اشاره شده و از آن استفاده شده باشد.

مشخصات هر مرجع به صورت کامل و در قالب استاندارد زیر ذکر شوند. مراجع فارسی با قلم IRNazanin  نازک اندازه13 و مراجع انگلیسی با قلم  Times New Roman اندازه 13 ذکر شوند.  

نام خانوادگی، نام نویسندگان یا نام موسسه‌ای که نقش نویسنده را دارد، عنوان کامل کتاب، نام خانوادگی، نام مترجمان با قید کلمه ترجمة، نام خانوادگی، شماره جلد، شماره ویرایش، محل نشر، نام ناشر، تاریخ انتشار.

نام خانوادگی، نام نویسندگان، عنوان پایان‌نامه، درجه‌ای که پایان‌نامه برای دریافت آن نوشته شده است، نام دانشگاه، محل دانشگاه، شماره صفحه‌ها، تاریخ انتشار.

نام خانوادگی، نام مجری، عنوان طرح پژوهشی، شماره ثبت، نام کامل سفارش دهنده، محل انجام طرح، تاریخ انجام طرح.

نام خانوادگی، نام نویسندگان، "عنوان مقاله"، نام مجله یا کنفرانس، شماره دوره یا مجله، شماره صفحه‌ها، محل چاپ مجله یا برگزاری کنفرانس، تاریخ انتشار.

Eason, B. Noble, and I. N. Sneddon, "On certain integrals of Lipschitz-Hankel type involving products of Bessel functions," Phil. Trans. Roy. Soc. London, vol. A247, pp. 529–551, April 1955.

Clerk Maxwell, A Treatise on Electricity and Magnetism, 3rd ed., vol. 2. Oxford: Clarendon, 1892, pp.68–73.

Elissa, "Title of paper if known," unpublished.

Nicole, "Title of paper with only first word capitalized," J. Name Stand. Abbrev., in press.

Yorozu, M. Hirano, K. Oka, and Y. Tagawa, "Electron spectroscopy studies on magneto-optical media and plastic substrate interface," IEEE Transl. J. Magn. Japan, vol. 2, pp. 740–741, August 1987 [Digests 9th Annual Conf. Magnetics Japan, p. 301, 1982].

 

پیوست ها

کلیه شکل‌ها و جداول باید در پایان متن مقاله و زیر عنوان پیوستها قرار گیرند. شکل‌ها باید از کیفیت کافی برخوردار بوده و واضح و شفاف باشند و در عین حال حجم آنها زیاد نباشد. هر شکل و جدول دارای یک شماره ترتیبی مستقل است که در داخل متن به آن ارجاع می شود. هر شکل یا جدول دارای عنوان مستقلی است که با فونت (pt 12 IRNazanin) در زیر آن نوشته می ­شود. یک خط خالی در بالا و پایین اشکال و جداول، آنها را از متن جدا می کند.


راهنمای نویسندگان اطلاعات بیشتر
دریافت هزینه چاپ مقالات پس از اعلام نتایج داوری در آذرماه خواهد بود
دریافت هزینه چاپ مقالات پس از اعلام نتایج داوری در آذرماه خواهد بود

دبیرخانه همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران اعلام کرد: در پاسخ به نویسندگانی که مقالات خود را برای داوری انتشار به این همایش ارائه کرده اند، اعلام می گردد که دریافت هزینه چاپ مقالات پس از اعلام نتایج داوری در آذرماه خواهد بود.

مشارکت علمی انجمن ایرانی تاریخ اسلام در همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران
مشارکت علمی انجمن ایرانی تاریخ اسلام در همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران

دکتر سید احمدرضا خضری رئیس هیات مدیره انجمن ایرانی تاریخ اسلام در گفتگو با دکتر علیمحمد موذنی نایب رئیس انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران از مشارکت این انجمن در همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران خبر داد.

مشارکت اجرایی کتابخانه مجلس در برگزاری همایش
مشارکت اجرایی کتابخانه مجلس در برگزاری همایش

سازمان کتابخانه موزه ها و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی طی تفاهم نامه ای، در برگزاری همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران مشارکت خواهد داشت.

براساس این تفاهمنامه، این سازمان، امکانات و حمایتهای مادی و معنوی خود را در این همایش بکار خواهد گرفت و همایش مذکور را با تغییر محل برگزاری در محل این سازمان برگزار خواهد نمود.

آغاز به کار وب سایت و سامانه ثبت نام و دریافت مقالات
آغاز به کار وب سایت و سامانه ثبت نام و دریافت مقالات

به اطلاع کلیه پژوهشگران می رساند که پورتال کنفرانس راه اندازی گردید و پژوهشگران محترم می توانند از طریق سامانه کاربران ضمن ثبت نام نسبت به ارسال اصل مقاله اقدام و همچنین پیگیر فعالیت های جاری کنفرانس نیز باشند.

تمدید مهلت ارسال مقالات تا 20 مهر
تمدید مهلت ارسال مقالات تا 20 مهر

با توجه به درخواستهای رسیده، کمیته علمی همایش تاریخ دریافت مقالات را تا 20 مهر ماه تمدید کرد. 

معرفی حامیان همایش
معرفی حامیان همایش

انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران، دانشگاههای حامی علمی سومین همایش تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران که به صورت بین المللی برگزار می شود را اعلام کرد.

این فهرست در ماههای آینده بروزرسانی شده و افزایش خواهد یافت.

فراخوان شرکت در کمیته علمی همایش
فراخوان شرکت در کمیته علمی همایش

دعوت از صاحبنظران و پژوهشگران جهت شرکت در کمیته علمی همایش

معرفی همایش
معرفی همایش

همایش علمی بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران، رویدادی سالانه است که در آن پژوهشگران، آخرین یافته های علمی خود را منتشر می کنند.

محورهای علمی همایش
محورهای علمی همایش

کمیته علمی سومین همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران، محورهای همایش را اعلام کرد.

دبیرخانه دائمی همایش بین المللی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران
انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه های خطی ایران با همکاری سازمان کتابخانه، موزه ها و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی